Juni, vakantiemaand

De zomer begint, dus de keuze aan leuke vakantiebestemmingen stijgt. De temperaturen nemen toe, net als de zonuren per dag en dat gebeurt al heel dichtbij.

Griekenland en de Spaanse eilanden hebben al 11, of meer, uren zon en de temperatuur loopt op ver boven de 20 graden, de 27 graden wordt zeker aangetikt.

Ook het Europese vasteland heeft in juni al mooie temperaturen. Iets minder warm, maar aan de Costa Blanca wordt een lekkere 24 graden bereikt. Het zeewater van de Middellandse Zee is daar ook al goed op temperatuur en doet niet onder voor de dagtemperatuur.

Ga je liever naar de Atlantische kust van Portugal, bij voorbeeld Ericeira, dan is de zee iets koeler, maar toch nog rond de 20 graden. De dagtemperatuur is maximaal 22 graden.

Egmond, de Egmonden

Nog dichterbij huis

Ook bij ons en bij onze ooster- en zuiderburen is de temperatuur in juni vaak goed te doen met gemiddeld zo’n 22 graden. Er is hier wel weer meer kans op regen en de zonuren per dag zijn wat lager. Juist mooi wanneer je voor een actieve vakantie wilt gaan, zoals heerlijk wandelen in de duinen bij Egmond, de natuur ontdekken op de Veluwe of Ameland verkennen. Met het mooie juniweer kan er veel buiten worden gedaan en op een wat mindere dag is er altijd wel een leuke binnenattractie, museum of dagje wellness te bedenken.

Natuurlijk ook een mooie tijd om een pretpark te bezoeken. Deze zijn vaak zo uitgebreid, dat een mini-vakantie op zijn plaats is, denk hierbij aan de Efteling, Movie Park Germany of Disneyland Parijs.

Stedentrip

Juni is een mooie maand om een stad te bezoeken. Nog niet zo heel warm, maar wel vaak met een zonnetje, waardoor de stad er mooier uitziet en je heerlijk een terrasje kan pakken tijdens je tocht door de stad. Heerlijk naar Rome, voor het echt te warm wordt, maar ook lekker met de trein naar Londen of Parijs (beide zo’n 4 uurtjes) of het iets verdere Berlijn (ca. 6,5 uur). Vergeet ook niet de kleinere steden, zoals Athene, Praag of Florence en natuurlijk onze Nederlandse steden.

Toegankelijk Londen
Juni, vakantiemaand

Toch liever verder weg

Egypte is in juni nog zeker te doen, maar ga dan naar de Rode zee, lekker duiken of van het strand genieten. Langs de Nijl met de steden Cairo, Luxor en Aswan wordt het nu te warm. Wanneer je van een strandvakantie houdt, dan is zeker ook Turkije fijn in juni.

Mocht je verder weg willen, let dan goed op wanneer het regenseizoen loopt. In bijvoorbeeld Mexico begint deze al in mei en loopt tot en met oktober en in Thailand is het regenseizoen van juni tot en met oktober.

Er zijn gelukkig ook landen, die je het hele jaar door kan bezoeken, zoals Curaçao.

Een groot voordeel van in juni op vakantie gaan is, dat het minder duur is dan in juli of augustus en daarbij is het ook minder druk, dus op vakantie in juni is zeker het overwegen waard.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *