Rolstoel vakantie

Met een rolstoel op vakantie

Inhoud:

Met een rolstoel op vakantie

Met een rolstoel op vakantie

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een rolstoel vakantie wil boeken? Er zijn meer mogelijkheden dan je waarschijnlijk denkt. Het is eigenlijk meer keuzes maken.

De beperking van een reiziger in de rolstoel is vaak bepalend voor de keuze. Er zijn veel rolstoelvriendelijke vakanties/accommodaties te vinden, maar  deze voldoen niet allemaal aan de behoeften van een vakantieganger in een rolstoel.

Dit heeft uiteraard te maken met de mate van afhankelijkheid van de rolstoel. Kan je nog een beetje lopen en zijn drempels geen belemmering, dan kan een rolstoelvriendelijke accommodatie voldoende zijn.

Een aangepaste accommodatie geeft weer iets meer mogelijkheden, maar voor iemand, die volledig rolstoelafhankelijk is, is een volledig aangepast verblijf nodig.

De vakantiekeuze wordt dus mede bepaald door de afhankelijkheid van de rolstoel. Het is dus van belang, dat voor het boeken duidelijk is wat nodig is. Als je bij A tot Z reizen een vakantie met zorg hebt geboekt, dan komen wij altijd bij je thuis om samen te bespreken welke zorg je nodig hebt en wat wij daarvoor moeten regelen. Boek je alleen een aangepaste accommodatie via ons, dan zullen wij voor je uitzoeken welke het beste voldoet aan jouw behoefte/wensen.

Boek je zelf een accommodatie, kijk bij het kiezen van de accommodatie dan goed naar de specificaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zijn de specificaties niet duidelijk, vraag er dan naar. Vraag ook naar eventuele foto’s, zodat je kunt zien hoe het ter plaatse is geregeld. Er zijn tegenwoordig ook al enkele accommodaties met certificering, die voldoet aan de strengste eisen wat betreft de aanpassingen voor mindervaliden.

vakantie met rolstoel

Met een rolstoel op vakantie

Met een rolstoel op vakantie

Aangepaste accommodatie hoek van Holland
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand

Vakantieverblijf aangepast aan rolstoelgebruiker

vakantieverblijf aangepast aan rolstoelgebruiker

Aangepaste accommodaties:

Op onze website hebben we verschillende mogelijkheden staan voor een vakantieverblijf aangepast aan rolstoelgebruiker. In verschillende landen en verschillende steden zijn er rolstoelvriendelijke  accommodaties, rolstoeltoegankelijke bungalows en mindervaliden vakantiehuisjes voor als je alleen een accommodatie zoekt. 
Zoek je iets wat nog niet op onze website staat? Laat het ons weten, gaan we voor jou kijken wat er mogelijk is.

Aangepaste accommodatie Madrid

Rolstoelvakantie buitenland

Maatwerkreizen:

Als je kiest voor maatwerkreizen, dan maken we een reis speciaal voor jou. Dat kan zijn omdat je zelf een leuke vakantie hebt bedacht maar opzoek bent naar de juiste accommodatie en/of omdat je zorg nodig hebt tijdens een door jouw droomreis. Het is ook mogelijk dat je een reis die wij al aanbieden wel leuk vindt , maar wil die niet met een groep maken.  

Een maatwerkvakantie kan in een aangepaste vakantiewoning, hotel of een cruise en alleen, met het gezin of in een groep. En natuurlijk ook met zorg. Als de zorg thuis door een organisatie/instelling wordt verzorgd en dus niet mee gaat op vakantie of je de mantelzorger de zorg uit handen wil nemen, zodat deze ook op vakantie is, dan kunnen onze vrijwilligers de zorg tijdens jouw vakantie leveren.

Bij maatwerkreizen is dus eigenlijk alle mogelijk.

Almere Seniorenreizen

Reizen 2024:

Daar naast hebben wij de georganiseerde reizen. Reizen die we zelf hebben samengesteld en die met een groepje worden gedaan.

Een rolstoelvriendelijke vakantie is mogelijk in Nederland. Zoals in bijvoorbeeld  in Egmond aan Zee of naar de Rijp, maar er zijn ook veel mogelijkheden in het buitenland. Wat dacht je van Duitsland,  Spanje of Thailand?

Toegankelijk voor rolstoel Florence

Toegankelijk reizen:

Hoe toegankelijk is de stad van jouw droomvakantie eigenlijk als je met een rolstoel reist?

Met onze pagina toegankelijke steden geven we zoveel mogelijk informatie over de toegankelijkheid van verschillende steden. 

Alles over het openbaar vervoer, de toegankelijkheid van vele toeristische trekpleister en onze tips.

Waarom reizen met A tot Z reizen?

Reizen is mogelijk voor iedereen. Ook als je een zorgvraag hebt of wat begeleiding prettig vindt. Het organiseren van een vakantie brengt vaak ook uitdagingen met zich mee. Zeker als je op reis gaat met een rolstoel. Deze uitdaging gaan wij van A tot Z reizen graag voor je aan. Als onze reizen worden door ons van begin tot eind voor jou geregeld naar jouw wensen. Lees hier verder over ons

A tot Z reizen, rolstoelvakantie en begeleide reizen

Onze tips:

  • Vooruit plannen.

Vaak krijgen wij de vragen of opmerkingen zoals:  “Is Venetië barrièrevrij?” of “Parijs is moeilijk te bereiken”. Hoewel er zeker enkele toegankelijkheidsproblemen zijn,  is het heel goed mogelijk om de bruggen in Venetië en de heuvels van Parijs te vermijden.

Denk in mogelijkheden! Wist je dat Herculaneum bijna dezelfde ruïnes heeft als Pompeii, maar zeer geschikt is voor rolstoelen? En dat toeristen en passagiers op cruiseschepen met een rolstoel bij een bezoek aan Santorini de “ezelroute” op de kliffen niet hoeven over te steken? Bijna elke toegankelijkheidsprobleem kan worden overwonnen of omzeilt door een goede planning. Je vakantie hoeft geen vakantie vol aangename momenten te zijn. Plan vooruit en jouw vakantie zal bestaan uit volledig toegankelijke hotelaccommodatie, toegankelijke routes tussen beschikbare toeristische attracties en geweldige barrièrevrije reiservaringen. Wij doen onze best om zoveel mogelijk ervaringen te delen op deze site. Van aangepaste accommodaties tot gezellige groepsreizen en van informatie over de toegankelijkheid van steden tot rolstoeltoegankelijke cruise-excursies. Vind je niet de informatie die je zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

  • Verblijf in de meest toegankelijke delen van de stad

Het is één van de moeilijkste onderdelen van het plannen van de reis. Je hebt misschien een prima toegankelijk hotel gevonden, maar wat gebeurt er als je het hotel uitkomt? Zijn er heuvels in alle richtingen? Moet je over kasseien om ergens te komen? Zijn er toegankelijke restaurants in de buurt?

Het is belangrijk om niet alleen de bereikbaarheid van het hotel te onderzoeken, maar ook de buurt waarin het hotel zich bevindt.

  • Zoek uit wat de toegankelijke openbaar vervoeropties zijn.

Vergeet niet bij het kiezen van een accommodatie om rekening te houden met de prijs van het vervoer. Als je een taxi moet betalen om bij toegankelijke restaurants, toegankelijke winkels en de toeristische attracties te komen, zal de accommodatie-prijs die je hebt gevonden niet altijd de beste deal zijn als je moet betalen om ergens te kunnen komen.

Blijf in steden als Londen, Parijs en Barcelona in de buurt van een van de goed bereikbare bushaltes. In steden als Berlijn, Istanbul en Venetië, blijf in de buurt van een van de toegankelijke metro-, tram- of boothaltes. Blijf in steden als Florence, Cambridge en Edinburgh midden in de stad zodat je overal naartoe kunt lopen/rollen!

  • Boek een accommodatie ver van tevoren

Veel hotels hebben maar 1 of 2 rolstoelaangepaste kamer. Ook de aangepaste accommodaties zijn vaak al lang van te voren volgeboekt. Dus wil u ruime keus en de meeste ideale accommodatie vinden, begin dan echt op tijd met (laten) zoeken. Zeker in de schoolvakanties zijn veel accommodaties al een jaar van te voren volgeboekt.

  • Kies de juiste tijd van het jaar voor je bestemming 

Veel bestemmingen hebben tijden van het jaar die u moet vermijden. Bezoek Venetië niet in november. Je kunt dan terecht komen uitgebreide overstromingen.

Het noordelijke deel van Europa kan buiten de zomermaanden koud zijn, en Napels zal in juli en augustus misschien te warm zijn. In Parijs gaat de stad op 14 juli dicht vanwege Bastille Day. Een aangename, toegankelijke vakantie vereist dus een goede timing!

Kortom er is heel veel mogelijk als je een rolstoelvriendelijke vakantie zoekt, maar let goed op bij het maken van je keuze.
Wij helpen u daar graag bij.

Meer lezen over op vakantie met een rolstoel? Lees onze blog: Vakantie aangepast aan rolstoelgebruiker

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *