Rolstoelvakantie

Vakantie rolstoel

rolstoel vakantie buitenland

Rolstoelvakantie

rolstoel vakantie

Rolstoelvakantie

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik een vakantie met een rolstoel wil boeken? Er zijn meer mogelijkheden dan je waarschijnlijk denkt. Het is eigenlijk meer keuzes maken.

De beperking van een reiziger in de rolstoel is vaak bepalend voor de keuze. Er zijn veel rolstoelvriendelijke reizen/accommodaties te vinden, maar  deze voldoen niet allemaal aan de behoeften van een vakantieganger in een rolstoel.

Dit heeft uiteraard te maken met de mate van afhankelijkheid van de rolstoel. Kan u nog een beetje gelopen en zijn drempels geen belemmering, dan kan een rolstoelvriendelijke accommodatie voldoende zijn.

Een aangepaste accommodatie geeft weer iets meer mogelijkheden, maar voor iemand, die volledig rolstoelafhankelijk is, is een volledig aangepast verblijf nodig.

De vakantiekeuze wordt dus mede bepaald door de afhankelijkheid van de rolstoel. Het is dus van belang, dat voor het boeken duidelijk is wat nodig is. Als u bij A tot Z reizen een vakantie met zorg heeft geboekt, dan komen wij altijd bij u thuis om samen te bespreken welke zorg u nodig heeft en wat wij daarvoor moeten regelen.

Boekt u zelf een vakantie zonder zorg, kijk bij het kiezen van de reis goed naar de specificaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zijn de specificaties niet duidelijk, vraag er dan naar. Vraag ook naar eventuele foto’s, zodat u kunt zien hoe het ter plaatse is geregeld. Er zijn tegenwoordig ook al enkele accommodaties met certificering, die voldoet aan de strengste eisen wat betreft de aanpassingen voor mindervaliden.

vakantie met rolstoel

Aangepaste accommodatie hoek van Holland
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand

Vakantieverblijf aangepast aan rolstoelgebruiker

Rolstoelvakantie

Waar kan ik heen?

Op onze website hebben we verschillende mogelijkheden staan voor een vakantieverblijf aangepast aan rolstoelgebruiker. In verschillende landen en verschillende steden zijn er rolstoelvriendelijke  accommodaties, rolstoeltoegangelijke bungalows en mindervaliden vakantiehuisjes voor als je alleen een accommodatie zoekt. 
Zoek je iets wat nog niet op onze website staat? Laat het ons weten, gaan we voor jou kijken wat er mogelijk is.

Aangepaste accommodatie Madrid

Rolstoelvakantie buitenland

Verder hebben we de maatwerkreizen. Dan maken we een reis speciaal voor jou. Dat kan zijn omdat je zelf een leuke vakantie hebt gedacht maar opzoek bent naar de juiste accommodatie en/of omdat je zorg nodig hebt tijdens je reis. Of je vind een reis die wij al aanbieden wel leuk, maar wil die niet met een groep maken.  

Het kan in een aangepaste vakantiewoning, hotel of een cruise, alleen, met het gezin of in een groep. En natuurlijk ook met zorg. Dit kan zijn omdat de zorg thuis door een organisatie/instelling wordt verzorgd en dus niet mee gaat op vakantie, maar ook om de mantelzorger de zorg uit handen te nemen, zodat deze ook op vakantie is.

Bij maatwerkreizen is dus eigenlijk alle mogelijk.

Almere Seniorenreizen

Daar naast hebben wij de georganiseerde reizen. Reizen die we zelf hebben samengesteld en die met een groep worden gedaan. 

Een rolstoelvriendelijke vakantie is mogelijk in Nederland. Zoals in bijvoorbeeld  in Egmond aan Zee of naar de Veluwemaar er zijn ook veel mogelijkheden in het buitenland. Wat dacht u van Duitsland, Spanje of Thailand?

 

Waarom reizen met A tot Z reizen?

Reizen is mogelijk voor iedereen. Ook als u een zorgvraag heeft of wat begeleiding prettig vindt. Het organiseren van een vakantie brengt vaak ook uitdagingen met zich mee. Zeker als u op reis gaat met een rolstoel. Deze uitdaging gaan wij van A tot Z reizen graag voor u aan. Als onze reizen worden door ons van begin tot eind voor u geregeld naar uw wensen. Lees hier verder over ons

A tot Z reizen, rolstoelvakantie en begeleide reizen

Kortom er is heel veel mogelijk, maar let goed op bij het maken van je keuze. Wij helpen u daar graag bij.

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *